VAATA TREILERIT! ⟩ Osaliselt Viljandis ülesvõetud film "Kuulsuse narrid" esilinastub jaanuari alguses

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Võttepaigana kasutati Viljandis Munga tänavat ja Viljandi järve randa.
Võttepaigana kasutati Viljandis Munga tänavat ja Viljandi järve randa. Foto: Marko Saarm

Eduard Bornhöhe teosel "Kuulsuse narrid" põhinev mängufilm Saalomon Vesipruuli ja Jaan Tatika seiklustest ja sekeldustest esilinastub 9. jaanuaril Tallinnas. Viljandis saab seda näha 11. jaanuaril.

Režissöör Ain Mäeotsa sõnul jõuab kinolinale ehe komöödia, mille peategelastele saab nii kaasa elada kui ka kaasa tunda. "Nende julgus katsetada ja ebaõnnestuda on hämmastav, aga nad on veendunud, et utoopilistest ideedest võib sündida midagi suurt."

Saalomon Vesipruuli rollis on Karl Robert Saaremäe ja Tatikat kehastab Veiko Porkanen. Teistes osades on Maiken Pius, Ott Sepp, Saara Nüganen, Marian Heinat, Loviise Kapper, Argo Aadli, Margo Mitt, Vallo Kirs, Margus Jaanovits, Guido Kangur, Stefan Kristofer Soeson, Ott Raidmets, Tiit Sukk ja Jüri Lumiste.

Stsenarist on Ott Kilusk, operaator Mihkel Soe, kunstnik Karoliina Kull, kostüümikunstnik Anu Lensment ja helilooja Ardo Ran Varres. Produtsendid on Kristian Taska ja Adeele Tähemaa Taska Filmist ("O2", "Fred Jüssi. Olemise ilu", "Klassikokkutulek", "Apteeker Melchior") ning Tanel Tatter ja Veiko Esken Apollo Film Productionsist ("Talve", "Vanamehe film", "Apteeker Melchior").

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles