Digiriik peibutas Jaapani noore Eestisse vahetusõpilaseks

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Kui Ryo Takezawa on reedeti Abja-Palu­ojal, käib ta kohalikus toidutegemise ringis kokakunsti harjutamas. Fotol on ta koos vahetusvanaema Tiia Janteriga.
Kui Ryo Takezawa on reedeti Abja-Palu­ojal, käib ta kohalikus toidutegemise ringis kokakunsti harjutamas. Fotol on ta koos vahetusvanaema Tiia Janteriga. Foto: Erakogu

18-aastane jaapanlane Ryo ­Takezawa käib vahetusõpilasena Abja gümnaasiumi XI klassis ja elab maakohas linnakese külje all. Enam kui kolme Viljandimaal veedetud kuuga on ta õppinud eesti keelt kõnelema ja enda juhtida võtnud kohaliku tehnikaringi, kuid tomatid tunduvad talle endiselt söödamatu toit.

«Toored tomatid ei kõlba süüa, need punased,» ütles naerdes vahetuspere ema Triinu Menning ning lisas, et vahel on Ryo maitsnud köögilauale pandud kirsstomateid, kuid ilmselt viisakusest. «Nüüd tuleb muidugi verivorsti ja hapukapsa aeg – ma ei tea, mis saab. Aga üldiselt ta sööb eesti toite meelsasti – muidugi putru ka mitte. Kõige parem on ikka, kui saab väikse valge saia krõbedaks lasta ja rohkelt juustu peale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles