RMK ⟩ Vaibla metsa kava sai valmis: raie vähem kui hektaril ning tulevikus terendab Võrtsjärve-äärne puisniit

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Metsatöid tehakse ainult tormist kahjustatud osas.
Metsatöid tehakse ainult tormist kahjustatud osas. Foto: Riigimetsa majandamise keskus

Riigimetsa majandamise keskus sai kohaliku kogukonnaga aru pidades valmis Vaibla küla ümbruse metsade majandamise kava järgmiseks kümneks aastaks. Metsatöid otsustati seal teha ainult tormist kahjustada saanud osas ning algatati järveääre võsast puhastamine.

Vaibla ümbruses kasvavate riigimetsade uuendamiseks on riigimetsa majandamise keskuse (RMK) hinnangul vaja teha lageraie kokku 0,9 hektaril, mis moodustab kolmandiku praegu seal kandis olevate raieküpsete metsade pindalast. Raie käigus saavad kõrvaldatud ka tormist ja üraskitest kahjustada saanud puud.

Keskuse kommunikatsioonispetsialist Kristiina Viiron andis teada, et raied on kavandatud 2023. aasta talveks, kuid tööde täpne graafik sõltub sellest, kui külm tuleb talv: kui maapind piisavalt ei külmu, pole võimalik paljusid töid teha. Kui sel talvel raieks sobivat ilma ei tule, lükatakse töö edasi järgmisse talve. Kaitsealuses metsaosas tormiohu leevendamiseks jätab RMK säilikpuud langi läänepoolsesse serva. "Pärast raietöid istutatakse alale kuused," rääkis Viiron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles