Meie lapsed on tublid laululoojad

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapreemia võitnud Merilin Prantsus võistluslaval
Peapreemia võitnud Merilin Prantsus võistluslaval Foto: Urmas Käen

Viljandimaa muusikud tõid 3. märtsil Paide kultuurikeskuses korraldatud noorte omaloominguliste laulude võistluselt «Südamelaul» mitu tähtsat auhinda.

«Südamelaulu» grand prix’ võitis 24-aastane Viljandi kultuuriakadeemia tudeng Laura Junson.

Kategoorias «Südamelt ära» sai peapreemia kümneaastane Võhma muusikakooli õpilane Merilin Prantsus «Laulu emale» eest. Teise peapreemia võitis 12-aastane Deivi Tobreluts lauluga «Ära oota mind» Viljandi muusikakoolist.

Kategoorias «Isamaa südames» tunnistati lauluga «Külmal talvel» parimaks 19-aastane kultuuriakadeemia džässitudeng Maria Gertsjak.

Žürii eripreemia kategoorias «Südamelt ära» said laulu eest «Sõbraga koos» kaheksa-aastane Nora Viikmaa ja laulu eest «Vana koolimaja» 12-aastane Liisa Kiis. Mõlemad õpivad Viljandi muusikakoolis.

Kõik sel võistlusel auhinnatud Võhma ja Viljandi muusikakooli õpilased on tunnustuseni jõudnud õpetaja Maarika Reimandi juhendamisel.

Maarika Reimand ütles oma õpilasi iseloomustades, et need on andekad ja mitmekülgsed lapsed.

«Konkursil mängis iga laululooja ka oma pilli ja rikastas laule mitmehäälsusega,» kiitis ta.

Kuigi õpetaja sõnul on kõik tublid, tõstis ta eriti esile Deivi Tobrelutsu ja Merilin Prantsust, kelle laulud olid terviklikud ja sõnum jõudis südamest südamesse. Samuti pakkusid suure elamuse endise õpilase, nüüdseks küpseks artistiks sirgunud Maria Gertsjaki laul ja ettekanne.

Küsimusele, miks just tema käe all õppivad lapsed omaloominguvõistlusel juba aastaid edukad on, vastas hinnatud muusikapedagoog, et põhjus polegi temas. «Lapsed on osavad sõnaseadjad ja head viisisepitsejad.

Õpetaja roll on vaid innustada ja juhtida tähelepanu mõnele konarusele, kui neid juhtub olema. Kindlasti saavutaksid paljud teisedki edu, tuleb vaid loominguliseks tegevuseks aega leida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles