A. Le Coqi juhi arvates on Karksi õllesortidel veel arenguruumi

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Noop
Tarmo Noop Foto: Margus Ansu / Postimees

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul tagab aktsiaseltsis Karme omandatud osalus neile parima võimaluse kontrollida Karksist tuleva toodangu kvaliteeti.

Tarmo Noop, miks pidasite vajalikuks omandada 49 protsenti Karme aktsiaid, selle asemel et osta Karksist lihtsalt vajaminevat kogust toorveini?

Tahame oma siidrite ja long drink’ide toormeks oleva veini kvaliteeti kontrollida. Osalus annab selleks parima võimaluse.

Veini headusest sõltub väga palju. Kui kvaliteet peaks kõikuma, annab see end lõpptoodangus tunda ja sellega ei saa me riskida.

Kust te seni olete veini ostnud?

Meiega ühte Olvi kontserni kuuluvalt Leedu sõsarettevõttelt. Eestis ei ole meil veinitootmise baasi seni olnud ja tõtt-öelda polegi tehase asukoht meile tähtis. Vajadused lihtsalt kasvasid ning selgus, et meil on võimalik omandada Karme aktsiaid. Eestis leidub ka teisi veinitootjaid, kelle puhul meil võinuks sama laadi huvi tekkida, aga juhuste kokkulangemise tõttu ostsime osaluse Karmes.

Kuidas suhtub A. Le Coq Karksi õlletootmisse?

Meil ei ole midagi selle vastu, et Eestis väiketootmine säilib ja areneb, seepärast oleme lubanud Karmele oma teadmistega abiks olla. Kinnitan, et vähemusaktsionärina ei saa ega taha me Karmes õlletootmist puudutavaid otsuseid mõjutada. Õigupoolest pole meil selleks huvigi, sest Karme ei ole meie otsene konkurent — see on ikka Saku.

Seesama kehtib Karme siidrite ja long drink’ide kohta. Ka nende jookide maht on nii väike, et me ei saa rääkida konkurentsist. Isegi siis, kui Karksi tehasel läheb hästi, pole meil selle vastu midagi, sest 49 protsenti tulemist kuulub nüüd meile ning ei ole põhjust kaikaid kodaratesse loopida.

Kuidas hindate Karksi õlut õllesõbrana?

Arenguruumi on. Maitseomadused võiksid olla stabiilsemad ning säilivustki annab paremaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles