Kaks Kelmikülas veretöö toime pannud koera ründasid taas. Kes kõrvaldaks ohu? Ametkonnad laiutavad käsi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Septembri lõpus kahe pitbulli rünnaku ohvriks langenud Shnapi on tänu arstide ja perenaise hoolele terveks saanud ning peaaegu küljest rebitud kõrv läheb kenasti kikki.
Septembri lõpus kahe pitbulli rünnaku ohvriks langenud Shnapi on tänu arstide ja perenaise hoolele terveks saanud ning peaaegu küljest rebitud kõrv läheb kenasti kikki. Foto: Elmo Riig

21. septembril võttis Viljandi vallas Verilaske külas elav Taimi Pitkart oma nelja-aastase koera Shnapi rihma otsa ning läks kodutalu lähedale metsaradadele ja põlluveerele jalutama. See jalutuskäik lõppes aga kiire sõiduga Tartu loomakliinikusse, sest Shnapit ründasid samad koerad, kes kevadel olid Viljandis Kelmikülas tapnud väikese Fredi ning rünnanud mullu üht teistki koera.

Ümbruskond on tuttav, rajad harjumuspärased ning Taimi Pitkart ei osanud 21. septembril midagi halba aimata. Metsloomad polnud seal kunagi kimbutanud ning kodulähedane kant oli ju ikka tuttav ja turvaline olnud.

«Kõnnime ja näen, et ­eemalt jooksevad lahtiselt kaks suurt koera,» alustab Taimi Pitkart tol päeval juhtunu kirjeldamist ning ohkab. Sündmuse meenutamine on talle üsna raske ülesanne. «Nende järel sõitis auto. See ehmatas mind veidi, ma polnud neid koeri varem näinud. Tõmbasin Shnapi endale rihmapidi ligi, et ehk jooksevad meist lihtsalt mööda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles