Minister pooldab punamonumentide märkamatut kadumist (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Justiitsminister Lea Danilson-Järg loodab, et eelnõu, mis kohustab okupatsiooni toetavaid monumente ja sümboleid avalikust ruumist eemaldama, saab riigikogus seaduseks veel sel aastal.
Justiitsminister Lea Danilson-Järg loodab, et eelnõu, mis kohustab okupatsiooni toetavaid monumente ja sümboleid avalikust ruumist eemaldama, saab riigikogus seaduseks veel sel aastal. Foto: Elmo Riig

Justiitsminister Lea Danilson-Järg võis esmaspäeval Viljandimaal viibides rõõmu tunda, et siin kandis ei ole punamonumentide eemaldamine konflikte tekitanud, ning nende võimalikult märkamatut äraviimist peab ta mõistlikuks.

"See on mõnevõrra taotluslik," lausus ta väljaantud juhtnööride kohta, et punamonumentide eemaldamine ja teise maailmasõja hauatähiste vahetamine neutraalse sõnumiga hauakivide vastu võiks olla tegevus, mida ei kuulutata ette ega tehta suure tähelepanu all.

Et Viljandis viidi punaobelisk Järveotsalt ära varahommikul kell kuus, oli ministri hinnangul õige. Jutt sellest, et Karksi-Nuias obelisk lausa varastati ning seda peavad nüüd uurima politsei ja prokuratuur, pani ta aga muigama. "Loodetavasti on see üks pisut arusaamatu kodanike initsiatiiv," ütles ta. "Ja kriminaalasja võib ka lõpetada, kui selgub, et keegi materiaalset kahju ei saanud."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles