Viljandi kaubamaja vaateaknad joonistas jõululikuks Ave Nahkur

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi kaubamaja vaateakende idee tuli kaubamaja kunstnikult Ants Tammanilt, teostus aga Ave Nahkurilt.
Viljandi kaubamaja vaateakende idee tuli kaubamaja kunstnikult Ants Tammanilt, teostus aga Ave Nahkurilt. Foto: Elmo Riig

Viljandi kaubamaja vaateakende jõuludekoratsioonid on aastaid olnud tõmbenumber, mida tullakse vaatama ka mujalt Eestist. Tänavu tellis seni kaubamaja aknaid kujundanud Ants Tamman selleks pildid kunstnik Ave Nahkurilt.

Kui Viljandi kaubamajal on traditsioon igal talvel vaateaknad eri moel kaunistada, siis Ave Nahkuril on juba seitse aastat tavaks novembri algul sõita Kanaari saartele, kus ta turismitalu peab. Nõnda tunnistas Nahkur, et polegi vaateaknaid valmiskujul oma silmaga näinud ning ilmselt ei näe ka, sest tagasi tuleb ta alles kevadel, umbes märtsi lõpus.

Isikupärase ja lustaka stiiliga Ave Nahkur ei pakkunud ennast ise välja, vaid kaubamaja kunstnik Ants Tamman võttis temaga ühendust ja tellis temalt väljapaneku. Nahkur sai loomingus peaaegu vabad käed. «Eks mulle anti üldised juhtnöörid, et jõulud, päkapikud ja ehk midagi kaubandusega seotut, ent ülejäänus sain tõesti joonistada seda, mida tahtsin,» rääkis kunstnik, kellel tänavune koostöö kaubamajaga oli esimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles