Kas püsikiirusehoidja tuleks talvel ära unustada? Sõiduõpetaja selgitab (7)

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Kui näiteks hästi hooldatud Imavere–Viljandi maanteel võiks püsikiirusehoidja kasutamine olla teretulnud, siis Viljandi–Metsküla teel (pildil) ei sobi seda kindlasti kasutada.
Kui näiteks hästi hooldatud Imavere–Viljandi maanteel võiks püsikiirusehoidja kasutamine olla teretulnud, siis Viljandi–Metsküla teel (pildil) ei sobi seda kindlasti kasutada. Foto: Marko Saarm

Teeinfokeskus tuletas sõidukijuhtidele meelde, et püsikiirusehoidja võib lumistel ja libedatel teedel sõites muutuda ohtlikuks, sest üritab etteantud kiirust hoida ka siis, kui teetingimuste tõttu ei ole see parim valik.

LRK Autokoolituse juhataja Jaan Kleemann märkis, et oht sõltub ikkagi teeoludest, ning tõi näiteks Imavere–Viljandi maantee ja Viljandi–Metsküla tee.

«Kui Imavere–Viljandi teel on asfalt talvise hooldusega puhtaks tehtud ja sõidetakse pikalt ühest punktist teise, siis on püsikiirusehoidja kasutamine igati teretulnud: see hoiab liiklusvoolu ühtlase ja säästab kütust,» selgitas Kleemann. «Kui aga minna seda sisse lülitama Viljandi–Metsküla teel, siis pole see mõistlik, sest see tee ei ole sellisel määral hooldatud kui Imavere–Viljandi tee.»

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles