Sakala ringkonna naiskodukaitsjad jagasid aastapäeval tunnustust

Sakala
Copy
Aasta naiskodukaitsja Erle Nõgene
Aasta naiskodukaitsja Erle Nõgene Foto: Gunnar Teas

27. novembril tähistas Naiskodukaitse Sakala ringkond Õisu mõisas oma 95. aastapäeva ja tunnustas silmapaistvaid liikmeid. Kõige väärikama, Sakala ringkonna aasta naiskodukaitsja tiitli pälvis Viljandi jaoskonna juhatuse aseesinaine Erle Nõgene.

"Erle Nõgene on tõeline meeskonnamängija, kes oskab innustada ja kaasata just nii, nagu naiskodukaitsja seda teha võikski," sõnas Sakala ringkonna esinaine Jane Koitlepp enne auhinna kätteandmist. "Ükskõik kui raske ülesanne saab täidetud korrektselt ning on imetlusväärne, kuidas ta teeb seda kõike justkui muuseas, möödaminnes ja nautides."

Erle Nõgene on Naiskodukaitse tegevliige 2017. aastast. Oma avatud loomu ja tarmuka suhtumise poolest jäi ta kohe kaaslastele silma ning valiti juba 2018. aastal jaoskonna aseesinaise ametikohale. Lisaks juhipositsioonile oli ta nõus ka Kaitseliidu tegevustes kaasa lööma, panustades esialgu formeerimisüksuses. Sealt edasi oli järgmine samm sõdurioskuste kursuse läbimine.

Nõgene kuulub side ja staabi erialagruppi ning erinevaid väljaõppeid läbides sai talle peagi selgeks, et just staabiassistendi tegevus on see, mis teda köidab. Tänavu lõpetas ta staabiassitendi kursuse. Erle Nõgese teine kirg on toitlustamine, kus ta võtab julgelt vastutuse järelkasvu koolitamise eest ja koordineerib kas või sadadele inimestele kõhutäie valmistamist.

Autasusid ja tunnustusi jagati tol õhtul veel: Esta Kivisild ja Elerin Öövel pälvisid Naiskodukaitse keskjuhatuse otsusega Liiliaristi V klassi ordeni.

Naiskodukaitse Sakala ringkonna juhatuse tänukirja said Evelin Laanemäe aktiivse tegevuse eest, Marit Pleiats ringkonna ja maleva eduka esindamise eest laskevõistlustel, Agris Linnaste hästi ettevalmistatud ja heal tasemel sideõpete tegemise eest, Toomas Taimre sõdurioskuste moodulil erinevate tundide korraldamise eest ning Allar Mürk abivalmiduse ja heal tasemel väljaõppe tegemise eest.

20. tegevusaasta täitumise puhul organisatsioonis said tunnustuse Malle Lohk, Egle Reinup, Tiina Ott ja Aili Mägi. 15 aktiivset tegutsemisaastat täitus Lembe Lahtmaal ja Jane Koitlepal. Tänu 19-aastase panuse eest revisjonikomisjoni töösse pälvis Ene Sügav.

Naiskodukaitse Sakala ringkonna aasta tulevikulootus on Helina Prii, aasta tõusev täht Malle Lohk, käbe kulbikeerutaja Maiu Kivilaan, aasta meediaguru Tea Raidsalu, aasta roheline ja plaasterdaja Elerin Öövel, terav kotkasilm Marja Kirss, aasta ideedegeneraator Tiiu Sommer, aasta õppur Ebe Õnne, kõige kiirem baasväljaõpete läbija ehk aasta kiiruseületaja Marju Mets, aasta instruktor Jane Koitlepp ja aasta tegija Kai Kannistu.

Koosviibimisel tänati koostööpartnereid, kes olid toetanud Naiskodukaitse esimese esinaise Mari Raamoti mälestuspingi paigaldamist tema sünnikodu õuele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles