Sakala maleva aasta kaitseliitlane on Aarne Markko

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Aarne Johannes Markko on kaaslaste kinnitusel mees, kellest on saanud kuue aasta jooksul kahesuunaline sild Eesti ja Soome vabatahtlike vahel.
Aarne Johannes Markko on kaaslaste kinnitusel mees, kellest on saanud kuue aasta jooksul kahesuunaline sild Eesti ja Soome vabatahtlike vahel. Foto: Gunnar Teas

Sakala maleva 2022. aasta kaitseliitlaseks valiti Ümera üksikrühma soomlasest toetajaliige vanemleitnant Aarne Johannes Markko.

Ajaleht Oma Maa kirjutab oma blogilehel, et Aarne Johannes Markko on mees, kellest on saanud kuue aasta jooksul kahesuunaline sild Eesti ja Soome vabatahtlike vahel. Tema lai silmaring, pühendumine laskespordile, avatud meel ja soe huumor ei jää kellelgi märkamata.

"Aarne Markko on ohvitser selle sõna kõige otsesemas ja paremas tähenduses," iseloomustab Markkot Ümera üksikrühma esimese jao pealik major Rein Kikas. "Ta on juht, õpetaja, abistaja ja nõuandja. Abivalmi ning heatujulisena on ta hinnatud kaaslane ja eeskuju kõigile kaitseliitlastele."

Üks Aarne Markko suurtest eesmärkidest on edendada hariduskoostööd Sakala maleva ja Soome reservväelaste vahel. 2020. aastast töötab ta Soome MPK (Maanpuolustuskoulutusyhdistys ehk riigikaitseõppeühing) Tikkakoski koolituspaiga valmisolekupealikuna ja seepärast on ta asendamatu ühenduslüli rahvusvaheliste koolitusplaanide tegemises. Aarne Markko on pühendunud laskur, tema kogemused Soome kaitseväes ja laskurliidus võimaldavad olla tal paljude relvatüüpide puhul instruktor ja ka ise väga edukalt võistleda. Käesoleva aasta suvel osalesid Kesk-Soome noored laskurid tema eestvedamisel Tallinnas Männiku lasketiirus ühises laagris Eesti noorkotkaste ja kodutütardega. Järgmiseks suveks kavandatakse samasugust laagrit Soomes. Tema kaasabil saavad Kesk-Soome reservväelased sellel sügisel juba teist korda osaleda õppusel Riias. Sakala malevas on Aarne Markko tegusa mehena abis nii nõu kui jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles