Linnapea mõtles advendiküünalt süüdates rahu peale

Copy

Laupäeva õhtul kogunes hulk viljandlasi Vabaduse platsile, et ühiselt advendiaja algust tähistada. Süüdati advendiküünal ja kuusetuled ning nauditi glögi, piparkooke ja jõuluvana pakutud komme.

Esimese advendiküünla süütasid Viljandi linnapea Madis Timpson, Viljandi praost Marko Tiitus ning linnavolikogu esimees Helmen Kütt.

Viljandi praost Marko Tiitus märkis, et esimese advendi laupäeva õhtul advendiküünla süütamise tava on kestnud üle 30 aasta. "Kui ka viimased mõned aastad on olnud mõneti kahtlane, kas oleme saanud koguneda ja ühiselt jõuludeks valmistuma hakata, siis täna ei pea selles kahtlema. Jõuluilm on käes, advendilaulud kõlavad, me oleme siin üheskoos – suur rõõm!" lausus Tiitus.

Linnapea Madis Timpsonil oli hea meel näha, et sellisel ilusal vaiksel õhtul oli nii palju linlasi Vabaduse platsile kogunenud. Ta märkis, et advendiküünla süütamine on sümboolne hetk, kui valgus annab meile lootust ja usku ning on uue algataja. "Uued algatused on alati kuidagi läbi valguse võimalikud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles