12-tunnine ninata naine paneb jalgu trampima

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Esiti oli Karen Mutle idee oma ettevõtet luues hoopis midagi muud, kuid protsessi käigus jõudis ta just disainküünalde valmistamiseni.
Esiti oli Karen Mutle idee oma ettevõtet luues hoopis midagi muud, kuid protsessi käigus jõudis ta just disainküünalde valmistamiseni. Foto: Marko Saarm

Karen Mutle on Viljandi töötukassas karjäärinõustajana tegutsenud peaaegu kolm aastat ning igapäevatöös kohanud tihti inimesi, keda lahutab ettevõtjaks saamisest ainult üks takistus – hirm. Et neid sellest paremini üle aidata, hakkas Mutle käesoleva suve lõpus ise mikroettevõtjaks.

Peapõhjus, miks inimesed ettevõtjaks saada tahavad, on Karen Mutle sõnul soov ise oma aega planeerida. Teisalt näeb karjäärinõustaja, et sellest soovist üksi jääb väheks, kui eesmärk ei ole läbi mõeldud.

Esimesed sammud jäävad tegemata hirmude pärast. "Need on enamasti seotud sellega, et ei usuta endasse või oma oskustesse piisavalt ning kardetakse, et idee ei toimi, keegi ei soovi pakutavat toodet või teenust osta või ei too ettevõtlusega tegelemine piisavalt tulu, et ära elada," rääkis Mutle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles