Kokkuhoid hariduses – kes ikkagi otsustab, millises koolis meie lapsed käivad? (3)

Kairi Kibe
, Põhja-Sakala valla elanik
Copy
Kairi Kibe, Põhja-Sakala valla elanik
Kairi Kibe, Põhja-Sakala valla elanik Foto: Erakogu

PÕHJA-SAKALA vallas on praegu majanduslikult raske aeg. Meil on küll oma veekeskus, aga kulusid tuleb kärpida, sest need on lihtsalt üle mõistuse suured. Aga kust hoida kohalikus omavalitsuses kokku, kui seaduse järgi on ülesanne korraldada ja juhtida kohalikku elu, seejuures lähtudes valla õigustatud vajadustest ja huvidest ning arvestades valla arengu iseärasusi? Eks ikka hariduse ja laste pealt!

2014. aastal toimus Suure-Jaani vallas haridusreform, mis tehti nii-öelda lihtsalt ära. Lapsevanematega küll arutleti, kuid puudusid igasugused analüüsid, mis oleks andnud mõista, millist mõju võib selline reform valla tulevikule avaldada.

Haridusreform viidi väiksemates piirkondades läbi olenemata sellest, et lapsevanemad sellele vastu olid. Tookordne põhiargument oli, et see hoiab haridusvaldkonnas kulusid kokku. Juhin tähelepanu, et 2014. aastal oli Suure-Jaani valla eelarves kavandatud haridusvaldkonda 2 504 150 eurot. Pärast haridusreformi, aastal 2015, oli kavandatav summa 2 595 822 eurot ja 2016. aasta eelarves lausa 2 768 529 eurot. Salapärane on, kuhu jäi kokkuhoid. Inflatsioon?

Mitu poliitikut on korduvalt avaldanud arvamust haridusreformi vajalikkuse kohta Põhja-Sakala vallas. Põhjendusi selleks leiab juba seinast seina.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles