Hundi- ja ilvesejaht on lõppenud

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves. Foto on illustreeriv.
Ilves. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Metsas on alanud pesitsemisaeg ning suurkisjate jaht on selleks hooajaks lõppenud. Hundijaht algas 1. novembril ja ilvesejaht kuu aega hiljem ehk 1. detsembril. Jahihooaeg mõlemale liigile lõppes 28. veebruaril. Eestis kütiti 149 hunti ja 99 ilvest.


Hundi- ja ilvesejahti reguleeritakse suurkiskjate kaitse- ja ohjamiskava järgi. Küttimislimiidi määramisel arvestatakse vajadust säilitada hundi ja ilvese asurkonna soodne seisund ja vähendada võimalikke kahjustusi.

Mandri-Eestis oli lubatud küttida 160 hunti, kütiti 144 isendit. Hiiumaal kütiti lubatud viiest hundist neli ning Saaremaal lubatud viiest hundist kaks.

Ilvest oli mandril lubatud küttida 100 isendit ning sellest kütiti 98. Saaremaal ilvese küttimiseks limiiti ette ei olnud nähtud, Hiiumaal oli lubatud küttida ja realiseeriti üks ilveselaskmise luba.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles