Joonas Tamm. Pall särgi all tõi uhkeima tiitli

Priscilla Õmblus
Copy
Joonas Tamm
Joonas Tamm Foto: Kristi Markov

Tänavu juuni algul Eesti ja San Marino koondise kohtumises värava löönud ning suurest rõõmust palli särgi alla peitnud keskkaitsja Joonas Tamm ei osanud aimatagi, kui märgiline see hetk oli. Tribüünil talle kaasa elanud elukaaslase sõnul andis just samal ajal pisipoeg kõhus märku, et on aeg.

Hiljuti valiti Viljandist jalgpallurikarjääri alustanud ja praegu karjääri tipus olev Joonas Tamm Eesti tänavuseks parimaks jalgpalluriks. Ent viie kuu eest saadud isa tiitlit peab ta sellest veelgi tähtsamaks.

«Muidugi, kõige säravam saavutus – Dominic. Ja et ta sai Eesti parima tiitli samal aastal, mil Dominic sündis ...» õhkab Joonas Tamme elukaaslane Meryl Mägi. «Kaks päeva enne Dominicu sündi oli koondisemäng San Marinoga, kus Joonas lõi värava ja pani palli särgi alla. Samal hetkel hakkasid mul tuhud. Olin täitsa hirmul, et hakkan sealsamas sünnitama, aga see juhtus kaks päeva hiljem. Neli päeva pärast sünnitust olid nad Maltal ja said seal võiduga Dominicu sündi tähistada (Eesti võitis Maltat 2:1 – toimetus). See oli üks armsamaid asju, mida ma jalgpallis näinud olen: kui toetavad nad Joonase suhtes on.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles