Noortekeskus võtab fookusesse noorte vaimse tervise

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Noori oodatakse vaimse tervise teemadele keskenduvatesse töötubadesse.
Noori oodatakse vaimse tervise teemadele keskenduvatesse töötubadesse. Foto: Elmo Riig

Viljandi avatud noortetoa "Terviseviitade" meeskond kutsub kõiki noori osa võtma vaimse tervise teemadele keskenduvatest töötubadest. Plaanis on kolm kohtumist, millest esimene tuleb juba sel neljapäeval, 24. novembril.

Viljandi avatud noortetoa projektijuht Rita Pomber ütles, et noortekeskus on vaimse tervise probleemide ennetamisele tähelepanu pööranud kolm viimast aastat. "Kord aastas on meil suurem konverents "Terviseviidad", millega oleme tuntud üle Eesti paljudes noortekeskustes ning mida kuulavad ja vaatavad sajad noored. Lisaks korraldame aasta ringi "Vaimse tervise viitade" töötube, et rääkida koos koolitajaga neil teemadel, mis noortele huvi pakuvad," selgitas Pomber.

Konverentsi ja töötubade taga on eri vanuses noored ning teemad, mida neis käsitletakse, on tulnud küsimustike kaudu noortelt.

"Vaimse tervise viitade" töötoad koosnevad seekord kolmest kohtumisest, mis on Viljandi avatud noortekeskuses ja mida juhib kontaktterapeut Pille Kriisa.

Esimene kohtumine on sel neljapäeval, 24. novembril kell 16. Kohtumise teema on "Kontakt" ja juttu tuleb eneseteadlikust minast ehk inimese enda vajadustest ja soovidest ning sellest, kuidas olla positiivne ja lükata eemale negatiivsed mõtted. Samuti räägitakse suhetest koolikaaslaste, sõprade ja vanematega ning endas hea tunde leidmisest ja selle hoidmisest.

Teine kohtumine on 15. detsembril ning selle teema on "Mõistmine". Kohtumisel kõneldakse eiramisest ja vaimselt haiget tegemisest, kiindumussuhetest ja petmisest erinevates tähendustes, üksildustundest, kiusamisest kui vägivallast ning mõnuainetest.

Viimasel kohtumisel, mis tuleb 11. jaanuaril, räägitakse aga abist ehk hoolimise ja armastuse vajadusest, stabiilsuse puudumisest, iseendaga toimetulemisest ja endast hoolimisest, teiste märkamisest ning teadlikest valikutest eluviisi kujundamisel, sealjuures ka liikumisest kui väest.

Kõik töötoad on noortele tasuta.

"Vaimse tervise viidad" on seotud projektikonkursiga "Noorte heaks" ning õpitubade korraldamist rahastavad haridus- ja teadusministeerium ning haridus- ja noorteamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles