Viljandit väisas Eesti teedel haruldane vesinikuauto

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Vesinikuauto Viljandi Amservi salongis ettevõtlusauhindade jagamisel. Nüüdseks on auto Tallinna esindusse tagasi saadetud.
Vesinikuauto Viljandi Amservi salongis ettevõtlusauhindade jagamisel. Nüüdseks on auto Tallinna esindusse tagasi saadetud. Foto: Marko Saarm

Paari kuu eesti Viljandi äärde kolinud Amservi autosalongis oli eelmise nädala lõpus koha sisse võtnud Eestis ainulaadne vesinikuauto. Kui Jaapanis ja USA-s on Toyota Mirai juba tavakasutuses, siis siin kandis pärsib ostuhuvi olematu tanklataristu.

"See teeb endale ise elektrit vesiniku kaudu," selgitas siinse Amservi esinduse juht Olev Põldme.

Suurim erinevus elektriautost on autonoomsus. "Ei pea ootama laadijat või vaba kohta pistiku juures, vaid ta suudab elektrit ise toota, aga samas ei ole tal sisepõlemismootorit."

Viljandisse oli auto Tallinnast toodud ettevõtlusgala ajaks, sest nagu Põldme ütles, tuli õhtul juttu nii energiast kui rohepöördest ja sellisel tehnoloogial töötav auto sobitus teemasse hästi. Oli näha, et ka peo külalistes tekitas auto palju põnevust ning esinduse juht sai õhtu läbi selgitada, kuidas see toimib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles