Esimese albumi valmis saanud Minimal Wind: bänditegemine on nagu džunglis kõndimine

Margus Haav
, reporter
Copy
Pildil on neli viiendikku ansamblist Minimal Wind ehk Velle Tamme (vasakul), Paula Pajusaar, Taavi-Hans Kõlar, ja Elisabeth Tiffany Lepik. Bändil on debüütalbum valmis. Esitluskontserdid tulevad 13. jaanuaril Viljandis pärimusmuusika aidas, 20. jaanuaril Tallinnas D3-s, 21. jaanuaril Pärnus Wunderbaaris ja 4. veebruaril Tartus Eesti Rahva Muuseumis.
Pildil on neli viiendikku ansamblist Minimal Wind ehk Velle Tamme (vasakul), Paula Pajusaar, Taavi-Hans Kõlar, ja Elisabeth Tiffany Lepik. Bändil on debüütalbum valmis. Esitluskontserdid tulevad 13. jaanuaril Viljandis pärimusmuusika aidas, 20. jaanuaril Tallinnas D3-s, 21. jaanuaril Pärnus Wunderbaaris ja 4. veebruaril Tartus Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Elmo Riig

Minimal Wind sai sõna otseses mõttes üleöö tuntuks, kui saavutas konkursi «Eesti laul 2022» finaalis lauluga «What to Make of This» teise koha. Rahvusvaheline žürii hääletas selle pala isegi esimeseks. Sellest möödunud aega pole bänd niisama raisanud, 25. novembril annab ta välja debüüt­albumi «hi.».

Minimal Wind on nelja viiendiku jagu Viljandi ansambel: Taavi-Hans Kõlar, Paula Pajusaar ja Elisabeth Tiffany Lepik õpivad kultuuriakadeemias, Velle Tamme elab Viljandis. Kõik nad näevad Viljandit oma elufaasis sellise paigana, kus saab teha midagi erilist. Ühelgi nendest pole veel lapsi, nii et nad saavad keskenduda bändile ja muusikale.

Viljandis nendega kokku saamegi. Bändi viies liige Ralf­ Erik Kollom on Tartust ja ajab intervjuu tegemise ajal Viljandist eemal omi asju. Kohtume hunnitu järvevaatega korteris, mis on tähelepanuväärne selle poolest, et just seal on salvestatud suur osa bändi debüütalbumi materjalist. Ja see asub saatuse tahtel samas majas, kus elas oma nooruspõlves laulja Üllar Jörberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles