Vald pani tööstusalal enampakkumisele viimased neli krunti

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb esimesest septembrist, mil tööstuspargis avas esimesena uksed iseteeninduslik nutipesula.
See ülesvõte pärineb esimesest septembrist, mil tööstuspargis avas esimesena uksed iseteeninduslik nutipesula. Foto: Marko Saarm

Põhja-Sakala vald andis oma kodulehel teada, et linna külje alla rajatud tööstuspargis on enampakkumisel neli viimast krunti. Nende alghinnad jäävad 1200 ja 2700 euro vahele.

Varem on vald avalike enampakkumiste teel leidnud Suure-Jaani tööstuspargi 19 krundist omaniku 15-le. Kerkimas on ärid ja tootmisettevõtted ning esimesena avati 1. septembril nutipesula. Selles iseteeninduslikus autopesulas saab maksta müntidega või mobiilirakenduse abil ning kasutada eri programme, nagu pigileotus, harjapesu, survepesu, vahatamine ja läikeloputus.

Nutipesula kõrvalkrundile on kerkimas 400-ruutmeetrine metallitööhall, mida teeb osaühing SKM Metallitööd. Metallitööhalli naaberkrundile on püsti pandud tööstushoone karkass. Sinna kolib osaühing Garam Elektronik Eesti, mis praegu tegutseb tööstuspargi külje all Olerexi tankla taga vanas hoones. Ettevõte toodab elektriseadmeid, juhtmeid, kaabelühendusi ja tarvikuid, mida turustatakse Rootsis.

Viljandi Espak on mitu aastat kavandanud oma krundile ehituspoe rajamist. Esialgu on seda edasi lükatud keerulise seisu tõttu ehitusturul, aga lõputult oodata ei saa, sest tööstuspargis krundi soetanud ettevõtetel on alates kinnistusraamatu sissekandest aega viis aastat hoone püstitamiseks. Ettevõtluse arendamise sihtasutus on seadnud Põhja-Sakala vallale tingimuse, et kolm aastat pärast projekti lõppemist peab tööstusalal olema 70 uut töökohta ja kaheksa ettevõtet. Tööstuspargis on vee- ja kanalisatsioonisüsteem ning elektrivõrgu ja interneti valmidus.

Aprillis enampakkumisele pandud viiest viimasest krundist leidis omaniku üks uus krunt, mille soetanud osaühingul Uprest, kes tegeleb elementmajade tootmisega, oli varem samas juba kaks krunti omandatud. Suure-Jaani tööstuspargis on veel kuus elamukrunti, mida arendab ettevõtja Toomas Aavasalu, kes on seal püsti pannud kolm elumaja ning need juba maha müünud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles