Lõvinaised panustasid koogiteoga heategevusse

Copy

Lions-klubi Viljandi Ellips naised katsid laupäeval korraldatud heategevusürituseks Ugala teatris laua omavalmistatud hõrgutistega, mille müügist saadud tulu läheb peamiselt Mäepere perekodu toetuseks, aga sellega aidatakse teatrietendusi vaatama ka vähekindlustatud lapsi ja korraldatakse koostöös teiste klubidega Ukraina I–IV klassi õpilastele Ahhaa keskuses jõulupidu. Viljandi Ellips korraldas juba 16. korda sellist heategevuslikku teatripäeva novembrikuus, kus naised küpsetavad ja kutsuvad nautima neid küpsetisi enne etendust ja selle vaheajal.

Tänavuseks suure saali etenduseks oli valitud "Kirsiaed," aga näitlejate haigestumise tõttu asendati see lavastusega "Võrku püütud". Selle tõttu muutus ka kellaaeg, aga enamik kutsututest tuli siiski kohale.

Keskpäevaks oli Ugalas oma hõrgutistega väljas 27 lõvinaist, kes olid valmistanud nii soolaseid kui magusaid suupisteid. Seal oli tuunikala-võileivatort, lõhe-võileivatort, sibula-suvikõrvitsapirukas, šokolaadi-mustasõstrakook, õunarull, õunakaramelli-toorjuustukook, beseerull vaarikatega, pisarakook ja palju muud maitsvat. "Need on kõik armastusega tehtud asjad, mille väljamõtlemiseks kulus aega ja nutti," sõnas Ave-Maria Mändmets, kes oli müügile toonud šokolaadi-mustasõstrakoogi.

Kõikjalt Eestist oli kohale tulnud mitusada Lions-klubide liiget, kes hõrgutiste ostmise ja nautimise järel suundusid teatrietendust vaatama. Enn Läänemets oli kohale tulnud abikaasa Ulviga Sakust. 1991. aastal Saku Lions-klubi asutanud Läänemets kiitis nii Ugalat kui lõhepirukat. Kiitust jagasid ka Andres Lutsar Kose Lions-klubist ja Ülo Needo Moostest. Kooke osteti usinalt ning teatrietenduse vaheajal läksid loosi viimased tükid. Kokku saadi selle müügiga tulu paari tuhande euro ringis.

Viljandi Ellipsi klubi presidendid vahetuvad igal aastal, tänavu on selleks Sürgavere külavanem Eve Soopa. Ta märkis, et nad on Viljandi Mäepere perekodus kasvanud vanemateta lapsi toetanud juba aastaid, samuti suhkruhaigeid lapsi.

Ugalas oli kohal ka Eesti Lions-klubide tänavune kuberner Alar Rästa. Rästa märkis, et Eestis on 60 klubis kokku 1200 liiget. "Meie suurim asi on see, et saadame Ukrainasse 13 elektrigeneraatorit, mille saatsime eile teele Ukraina Lions-klubidele. Need on mõeldud varjendites tegutsevatele koolidele ja lasteasutustele, et anda sinna valgust ja sooja," selgitas Alar Rästa. Eestis on tulemas veel jõulupeod Ukraina lastele jõuluvana ja kingipakkidega. "Neil on esimesed jõulud siin, loodame, et viimased," sõnas kuberner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles