Vaba mõte ⟩ Jõuluvanaga jaanipäev

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Mihkel Maripuu

Esimest korda jälgisin ma jalgpalli maailmameistrivõistlusi 1986. aastal. Võiksin nüüd mõnda aega heietada ­Maradonast, Platinist ja jumala käest ning jumal teab millest, aga jään selle juurde, mis peaks praegu jalgpallihuvilisi erutama. Jalgpalli maailmameistrivõistlused – keset talve!

Miks see 1986. aasta praegu nii tähtis tundub? Aga sellepärast, et mul on tõenäoliselt vanusest tingituna tekkinud mingid arusaamad, millal mida tehakse. Et jõulud on talvel ja jaanid suvel ning jalgpalli maailma­meistrivõistlusi peetakse sel ajal, kui sobib jaanituld teha. Kes omajagu noorem, võib muidugi öelda, et asjad võivad olla sootuks teisiti. Jalgpallielu korraldajad kinnitavad, et võivadki.

Nüüd avaneb spordihuvilisel võimalus, mille kohta saab öelda vähemalt «uudne». Näiteks 29. novembril võib vaadata esmalt laskesuusatamisvõistlust Soomest Kontiolahtist ja siis sukelduda jalgpallilainele. Poolakad korraldasid hooaja esimese suure suusahüppevõistluse kesk haljendavaid aasu juba paar nädalat tagasi just sel põhjusel, et muidu poleks võistlus riiklikule teleekraanile mahtunud – jalgpall istus juba ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles