PARIM KESKMINE VÕI SUURETTEVÕTE. Võitja ⟩ Saeveskis leiab kasutust viimne kui puidujääk

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viiratsi Saeveski tehasejuht Alari Leevit tõdes, et mullune käibe kasv tuli toona valitsenud soodsa majanduskeskkonna toel, mida said tunda paljud puiduettevõtted.
Viiratsi Saeveski tehasejuht Alari Leevit tõdes, et mullune käibe kasv tuli toona valitsenud soodsa majanduskeskkonna toel, mida said tunda paljud puiduettevõtted. Foto: Elmo Riig

Üle 20-aastase tegutsemislooga Viiratsi Saeveski on üks kolmest Nordwoodi kaubamärgi all tegutsevast saeveskist Eestis. Kaks siinse tööstuse tütarettevõtet on Aegviidus ja Viru-Nigulas.

«Tegeleme puhtalt ja ainult ümmargustest asjadest kandiliste tegemisega,» märkis Nordwoodi juhatuse liige Tõnu Ehrpais. See tähendab, et ettevõte toodab saematerjali ning seda nii kodumaisest kui ka Skandinaavia männi- ja kuusepalgist. Enamik kasutatavat ümarpalki on kodumaine, kuid osa tooret imporditakse Soomest, Rootsist, Norrast ja Lätistki. Viiratsi Saeveski toodetud saematerjali kasutatakse Eestis ja eksport­turgudel ehituses, aga ka toorainena mööbli-, pakendi- ja puidutööstuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles