Viljandimaa parimad ettevõtted said tunnustatud

Sakala
Copy
Reede õhtul tunnustati Amservi esinduses Viljandimaa parimaid ettevõtteid: "Viljandimaa 2022 aasta ettevõte" ja "Aasta rakett / kõige kiirem kasvaja" võitis Vincom OÜ. Fotol on vasakul osaühingu Vincom juht Jaanus Heile ja paremal "Parim keskmise suurusega ja suurettevõte" võitja Viiratsi Saeveski AS tehasejuht Alari Leevit.
Reede õhtul tunnustati Amservi esinduses Viljandimaa parimaid ettevõtteid: "Viljandimaa 2022 aasta ettevõte" ja "Aasta rakett / kõige kiirem kasvaja" võitis Vincom OÜ. Fotol on vasakul osaühingu Vincom juht Jaanus Heile ja paremal "Parim keskmise suurusega ja suurettevõte" võitja Viiratsi Saeveski AS tehasejuht Alari Leevit. Foto: Marko Saarm

Reede õhtul kuulutati Viljandi Amservi esinduses peetud pidulikul galal välja maakonna tänavused ettevõtlusauhindade võitjad. Viljandimaa 2022 aasta ettevõte on VinCom OÜ.

 Viljandimaa parimad ettevõtted selgitati välja seitsmes kategoorias: "Viljandimaa aasta ettevõte", "Parim väikeettevõte", "Parim keskmise suurusega ja suurettevõte", "Aasta rakett / kõige kiirem kasvaja", "Aasta investeerija", "Aasta toode või teenus", "Coop Pank erikategooria „Kohaliku elu edendaja“".

VÕITJAD

  • Viljandimaa aasta ettevõte: VinCom OÜ
  • Parim väikeettevõte: Kase Furniture OÜ
  • Parim keskmise suurusega ja suurettevõte: Viiratsi Saeveski AS
  • Aasta rakett / kõige kiirem kasvaja: VinCom OÜ
  • Aasta investeerija: Mangeni PM OÜ
  • Aasta toode või teenus: LKJ OÜ
  • Coop Pank erikategooria „Kohaliku elu edendaja“: Fellini Kohvik OÜ

Ühtlasi oli kavas debatt "Kas energia on jääv?", millel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Timo Tatar, Puidukoja tegevjuht Eveli Opmann ja Esro tegevjuht Enn Rõigas otsivad väljapääsu energiakriisist. Arutelu juhtis Sakala peatoimetaja Hans Väre.

Parimad ettevõtjad said endale klaasikunstnik Aleksandra Pavlenkova valmistatud klaasist laine harjale tõusnud paadi. Žürii valis parima väikeettevõtete ning keskmise ja suurte ettevõtete seas, aasta kõige kiiremini kasvanud ettevõtte ehk aasta raketi, aasta investeerija ning loomulikult aasta ettevõtte. Aasta tootevalmistaja või teenusepakkuja selgitasid välja Sakala lugejad hääletuse teel.

Žüriisse kuulusid mulluse konkursi võitja, aktsiaseltsi Eleväli juhatuse liige Rein Pius, aktsiaseltsi BHC juhatuse liige Kait Lukka, Viljandi linnapea Madis Timpson, Sakala peatoimetaja Hans Väre, Viljandi vallavanem Alar Karu, Viljandimaa arenduskeskuse esindaja Elmo Puidet, Mulgi valla esindaja Arvo Maling ja Coop Panga esindaja Madis Hünerson.

Viljandimaa arenduskeskuse juhataja Elmo Puideti selgitusel muudeti statuuti, sest varem jõudsid konkursil võrdlusesse vaid need, kes end ise esitasid või keda keegi teine oli esitanud, aga sel moel ei tekkinud pilti, mis maakonnas tegelikult toimub. "Otsustasime, et proovime teha pauku teistmoodi. See on majandus ja majandus on väljendatav arvudes ja ka hindamises lähtume lõpuks arvudest, mille ise välja otsime," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles