Tudengid toovad Viljandisse esimese drag-show

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
House of Aueri koosseisu kuuluvad artistid esinejanimedega Slaya Bit, Victoria Line (üleval vasakul), Ana Rexx ja Yulia Vagina, kes on koos tegutsenud aastast 2016. Trupil on Soomes tuntuks saanud peosari "Happy Auer".
House of Aueri koosseisu kuuluvad artistid esinejanimedega Slaya Bit, Victoria Line (üleval vasakul), Ana Rexx ja Yulia Vagina, kes on koos tegutsenud aastast 2016. Trupil on Soomes tuntuks saanud peosari "Happy Auer". Foto: Erakogu

Koidu seltsimajas tuleb Viljandi esimene drag-show, mille eestvedajad on kultuuriakadeemia teise kursuse kultuurikorraldajad. Inspiratsiooni said nad sel semestril akadeemias tudeerivast vahetusõpilasest ja drag-artistist Victor Suhonen Storrankist, kes astubki neljapäeval oma pundiga püünele.

Vikipeedia ütleb, et drag on soo väänamise kunstistiil, kus inimene riietub vastassoo identiteeti liialdades. Siiski ei tähenda see ainult meeste naisteks riietumist, sest on naiselikkust rõhutavaid drag-esinejaid, kes on naised ka igapäevaelus. Lavanumbrite juurde kuuluvad rohke meik, suured parukad ja ekstravagantne riietus ning tuntud artistide parodeerimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles