Noorte pärimusbändide konkursi võitja sai valmis lühialbumi

Sakala
Copy
Trad.Kvintessents on Viljandi kultuuriakadeemias kokkusaanud pärimusmuusikute punt.
Trad.Kvintessents on Viljandi kultuuriakadeemias kokkusaanud pärimusmuusikute punt. Foto: Luisa Greta Vilo

Konkursi "Noor pärimusbänd 2022" võitja, folkansambel Trad.Kvintessents sai valmis debüüt-EP pealkirjaga “5essents”. Värskel lühialbumil on viis lugu. Kolm nendest on seaded eesti pärimuslugudest ja kaks omaloomingulist instrumentaalpala, mille heliline pilt bändi enda sõnul värskendab ja viib kuulajad rändama maagilisse aastaaega.

Trad.Kvintessents on punt pärimusmuusikuid, kes kohtusid Viljandi kultuuriakadeemias. Nende esimene esinemine oli 2020. aastal Mooste Elohelül, kus nad pälvisid festivali patrooni Ingrid Rüütli auhinna. Nüüdseks on ansambli liikmed kaks aastat koos musitseerinud, õppinud ja saanud väga headeks sõpradeks. Ühise hingamise ja koostöö tulemusena saavutasid nad lisaks noore pärimusbändi konkursi esikohale tänavu ka Mooste Elohelül noorte eripreemia.

Trad.Kvintessentsi liikmeid ühendab armastus pärimusmuusika vastu ja nad tahavad pakkuda isevärki muusikalist elamust nii folgisõpradele kui ka neile, kellel on rahvamuusika maastikul rohkem avastada.

"Eesti pärimusmuusikas on niivõrd palju inspireerivaid viise ja laule, mida endale omasel muusikalisel moel edasi anda ja omaloomingusse põimida. See ongi Trad.Kvintessentsi üks peamisi eesmärke ning meil on hea meel, et nüüd on ka meie põimikud kõigile kuulatavad," rääkis bändi bassimängija Martin Kalm.  

Bändi kuuluvad Hanna Miina Kivisäk (viiul, vokaal), Simone Minn (vioola), Helery Kõrvemaa (sopransaksofon, torupill), Andres Rass (kitarr) ja Martin Kalm (basskitarr). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles