Jahimehed tegid muudatusi lootuses liitu kuuluvat seltskonda kasvatada

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Ühisjahile oli Viljandimaa jahimeeste liit sel korral kutsunud kõigist maakonna seltsidest kuni kolm liiget ning ühtlasi selgitati seal kavas olevaid ümberkorraldusi.
Ühisjahile oli Viljandimaa jahimeeste liit sel korral kutsunud kõigist maakonna seltsidest kuni kolm liiget ning ühtlasi selgitati seal kavas olevaid ümberkorraldusi. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa jahimeeste liit korraldas möödunud nädala lõpus Kõo lähedal ühisjahi, millele kutsus kõik maakonna jahiseltsid, kuigi liitu kuuluvad neist vaid pooled. Seda olukorda tahetakse muuta.

Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse esimehe Ott Lepmetsa sõnul käib organisatsiooni ümberkorraldamine. «Sellest on saanud mittetulundusühingute liit ja loodame liikmeskonna pöörata kasvule, et see esindaks kõiki maakonna jahiseltse,» lausus ta. Muudatus on vajalik ennekõike selleks, et Viljandimaa jahimeestel oleks suurem hääl riiklikel teemadel kaasakõnelemiseks.

Küttide asemel seltsid

Viljandimaa jahimeeste liidu juhatuse liige Henno Kallas, kes kuulub Kärstna jahiseltsi, rääkis, et kui muudatus esimest korda hääletusele pandi, oli julgelt üle poole liikmeid sellega päri, aga kolmandik mitte. Et otsustamiseks oli vaja rohkem kui kaht kolmandikku häältest, korraldati kordushääletus, millega vajalik toetus koguti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles