KAASAV EELARVE ⟩ Hääletuse avapäev tõi välja kaks suurfavoriiti

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Selline koertepark on olemas Pärnus.
Selline koertepark on olemas Pärnus. Foto: Mailiis Ollino

Viljandi kaasava eelarve hääletus tõi kohe esimesel päeval kahe idee terava konkurentsi ning vähemalt esimese hooga jäid kõik ülejäänud plaanid neist kaugele maha.

Teisipäeva pärastlõunaks oli liidriks kerkinud 129 häälega Jakobsoni kooli juurde mänguväljaku rajamise mõte ning 100 häälega oli teine juba mitmendat aastat ideevõistlusel osalev koertepargi idee. Kolmandat kohta jagasid Uueveski puhkeala uuendamine ja Kesklinna kooli juurde mänguväljaku rajamise plaan. Neile oli antud 18 häält.

Kui paaril viimasel aastal on veel mõni päev enne hääletuse lõppu tekkinud kahtlus, kas võiduidee kogub teokstegemiseks ettenähtud minimaalsed 200 häält, siis tänavu toetajate koguarvuga tõenäoliselt muret ei teki.

Jakobsoni kooli kõrvale asfaltplatsile soovitakse mänguväljakut.
Jakobsoni kooli kõrvale asfaltplatsile soovitakse mänguväljakut. Foto: Erakogu

Männimäe mänguväljaku mõtte on välja pakkunud Jakobsoni kooli vastne direktor Tauno Tilk, kelle meelest vajavad Männimäe kaugemas otsas ja Järveotsa linnaosas elavad lapsed oma mänguväljakut. Tilk pakkus välja, et Jakobsoni kooli ette tühjale platsile võiks rajada just selle piirkonna lastele mõeldes ronimise ja mängimise ala.

Koertepargi idee esitaja on Toomas Linnu, kes oma kirjelduses ei ütle, kuhu võiks pargi rajada. Tema seletusel oleks koertepargi mõte anda koeraomanikele koht, kus oma lemmikuid õpetada ja treenida. Koertepargi suurus peaks olema 2000–2500 ruutmeetrit ning väikesed ja suured koerad oleksid seal eraldi.

Kokku pääses hääletusele 17 ideed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles