Tänuväärselt intensiivne vajutus kõigile valupunktidele

, teatrikriitik
Copy
«Tule õige koju» on mõrunaljakas iiri peredraama, kus keskmine poeg Michael naaseb pärast paarikümneaastast eemalolekut koju ema matustele.
«Tule õige koju» on mõrunaljakas iiri peredraama, kus keskmine poeg Michael naaseb pärast paarikümneaastast eemalolekut koju ema matustele. Foto: Silver Kaljula

Psühholoogilist draamat ei ole sugugi lihtne uudselt ja mõjusalt lavale tuua, ehkki seda võiks pidada meie teatrite eelistatuimaks ja menukaimaks žanriks. Liiati pole «Tule õige koju» (veel) draamaklassika – Phillip McMahoni näidend ilmus aastal 2018 ja puudutab kartmatult mitut praegust ühiskondlikku valupunkti. Seda suurem oli rõõm, et Johan Elm ja Ugala trupp on loonud midagi ajatut ja võimast.

Kui publik etendust vaatama minnes veel surmateema ja võllahuumoriga päris sina peal pole, saab ta kohe võimaluse seda parandada: kogu etenduse vältel on laval laud, laual kirst ja kirstus surnud ema. Lavastuse tegevus toimub umbmäärases Iiri linnakeses, kust kas rabeldakse välja või ei lahkuta iial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles