Zonta klubi tunnustas stipendiumiga tublit Jakobsoni kooli neidu

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi Zonta klubi tunnustas Viljandi Jakobsoni kooli üheksanda klassi õpilast Riin Põderit (esimeses reas vasakult kolmas) säravate tulemuste eest loodus- ja reaalainetes 580-eurose stipendiumiga.
Viljandi Zonta klubi tunnustas Viljandi Jakobsoni kooli üheksanda klassi õpilast Riin Põderit (esimeses reas vasakult kolmas) säravate tulemuste eest loodus- ja reaalainetes 580-eurose stipendiumiga. Foto: Erakogu

Kolmapäeva õhtul andis ülemaailmse naiste õigusi edendava Zonta liikumise Viljandi klubi stipendiumi Jakobsoni kooli üheksanda klassi õpilasele Riin Põderile silmapaistvate tulemuste eest loodus- ja reaalainetes ning edukate esinemiste eest aineolümpiaadidel.

Nagu selgitas Zonta Viljandi klubi president Tiia Lehtmets, siis juba aastaid tagasi andis klubi välja stipendiumi, millele said kandideerida edukad naisüliõpilased. Viimastel aastatel on aga Zonta liikumise Soome ja Eesti klubid pööranud tähelepanu loodus- ja reaalainetes häid tulemusi saavutanud tüdrukute tunnustamisele ja toetamisele. "Nii otsustas ka Viljandi klubi muuta oma stipendiumi sihtrühma: sellele saavad kandideerida põhikooli lõpuklassides ja gümnaasiumis loodus- ja reaalainetes häid tulemusi saavutanud tüdrukud," selgitas Lehtmets.

Tänavu kandideeris 580-eurosele stipendiumile viis õpilast. "Kõik nad on tublid ja hakkajad, aga ühehäälselt võitis klubisisese hääletuse Riin Põder," ütles Viljandi Zonta klubi president.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles