Tääksi spordiklubi juht kogub Ukrainast põgenenud jalgpallitreeneri kodulinna abivajajatele talve hakuks toetust

Priscilla Õmblus
Copy
Tääksi spordiklubi juht Toomas Aavasalu kogub septembris klubis tööle asunud Ukraina jalgpallitreeneri kodulinna elanikele annetuste toel abi, mille ta koos pojaga detsembris kohale viib.
Tääksi spordiklubi juht Toomas Aavasalu kogub septembris klubis tööle asunud Ukraina jalgpallitreeneri kodulinna elanikele annetuste toel abi, mille ta koos pojaga detsembris kohale viib. Foto: Elmo Riig

Kevadel Ukraina sõjakoldest koos perega Eestisse põgenenud jalgpallur Serhii Chursanov töötab septembrist Tääksi spordiklubis jalgpallitreenerina. Tääksi spordiklubi juhi Toomas Aavasalu ja tema pere toel on ta siinse elu järjele seadnud ja nüüd kogutakse annetusi, et aidata ukrainlase kodulinna Kupjanski elanikke. Toomas Aavasalu tahab abikoorma detsembri alguses kohale viia.

"See linn on maatasa tehtud: seal ei ole vett ega elektrit ning toasooja on keskmiselt 8–10 kraadi, kui aknad on ees. Kõikide akende ette aga klaasi ei jagu ja aknakilesid on vaja," rääkis Tääksi spordikeskuse juht Toomas Aavasalu. "Mõtlesime, et kuidas saame neid inimesi abistada, ja Serhii rääkis, et tal on seal üks vabatahtlik, kelle kaudu abi jõuaks kindlasti kohale. Koos selle vabatahtlikuga koostasid nad nimekirja, mida vaja oleks."

Nimekirjas on konservid, taimeõli, generaator, küünlad, tõrvikud, tikud, soojad tekid, aknakiled ja suhkur. "Mu pojal on väikebuss, koguksime selle täie asju, et see detsembri alguses enne talve kohale toimetada. Seal tuleb meile vabatahtlik vastu ning abi jõuab kindlasti sinna, kuhu see mõeldud on," rääkis Aavasalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles