Kultuuriakadeemia kudus Ukraina sõduritele jalga pool tuhat sokipaari

Tanel Jan Palgi
, reporter
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia kommunikatsiooni- ja turundusspetsialist Aet Seil (paremalt), direktor Juko-Mart Kõlar, sekretär Anu Maidla ja projektijuht Elerin Laurimäe laotavad põrandale laiali kirjut sokisaaki.
Viljandi kultuuriakadeemia kommunikatsiooni- ja turundusspetsialist Aet Seil (paremalt), direktor Juko-Mart Kõlar, sekretär Anu Maidla ja projektijuht Elerin Laurimäe laotavad põrandale laiali kirjut sokisaaki. Foto: Elmo Riig

Oktoobri keskpaiku kutsus Viljandi kultuuriakadeemia üles sokke kuduma, et annetada need Ukraina sõduritele. Varrastega kudumiseks anti aega üks kuu ning heategevuskampaania lõpuks kogunes villaseid sokipaare loodetust mitu korda rohkem.

Annetuskampaania idee autori, Viljandi kultuuriakadeemia kunstide ja tehnoloogia õpetaja magistriõppekava programmijuhi Marvi Remmiku sõnul tekkis sokkide kudumise mõte paralleelselt mittetulundusühingu Slava Ukraini ellukutsutud 1000 talvevormi hankimise kampaaniaga. «Tõin selle idee lavale, küsisin nendelt, kas me võiksime kududa sokke sõduritele, sest selle talvevormi juurde sokid ei kuulunud, ja nemad olid sellega lahkesti nõus,» rääkis Remmik. «Et nii akadeemias kui ka Eestis on palju sokikudujaid, tekkis mõte üheskoos ukrainlasi aidata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles