PÄEVA KLÕPS Parkimine Viljandi moodi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Neljapäeva pärastlõunal oli Rubiini platsile pargitud terve hulk sõidukeid.
Neljapäeva pärastlõunal oli Rubiini platsile pargitud terve hulk sõidukeid. Foto: Elmo Riig

Hoolimata sissesõitu keelavast märgist on Rubiini platsile isetekkeliselt rajatud parkla kasutamine väga populaarne ka aasta pärast Tartu tänava remondi lõppemist.

Mullu tekkis Tartu tänava remontimise ajaks Viljandis Rubiini platsile ajutine ning reegleid rikkuv parkla. Et autod niikuinii keelumärgi alt sisse sõitsid, otsustas linnavalitsus selle lihtsalt kinni katta ning parkimiseks ametliku loa anda – kuskil ju parkima peab.

Linn taastas sissesõidukeelu eelmise aasta sügisel, kui Tartu tänava ja selle parkla remont oli lõppenud, ning see kehtib tänaseni. Rubiini platsile tohivad praegu kehtiva korra järgi sõita ainult need inimesed, kes selle ääres elavad. Sellest hoolimata on harjumus juurdunud ning platsi kasutatakse ka aasta hiljem parklana.

Trahvida aga valesti parkijaid ei saa, sest Rubiini plats on linna üldises liiklus- ja parkimiskorralduses lihtsalt kahe silma vahele jäänud: autod ei riku mitte parkimis-, vaid sissesõidukeeldu. Platsi ääres elavad inimesed võivad mõistagi oma kodu juurde sõita ning seal ka parkida, selleks peab neil aga olema luba. Selle sissesõitmiseks tarviliku loa kontrollimiseks linnavalitsuse ametnikel aga volitusi pole ning nõnda ongi ajutine parkla tasapisi alaliseks muutumas ning paljud inimesed lihtsalt eiravad sissesõitu keelavat märki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles