Täna laekus lastetoetuse saajatele lisaks 50 eurot

Sakala
Copy
Ühekordse hinnaleevendamise toetuse suurus on 50 eurot. 
Ühekordse hinnaleevendamise toetuse suurus on 50 eurot. Foto: Eero Vabamägi

Pensionäridele laekus möödunud reedel sotsiaalkindlustusametilt ühekordne hinnaleevendamise toetus. Täna maksti samasugust toetust kõikidele lapsetoetuse saajatele. Puuduva töövõimega inimestele maksab seesugust toetust töötukassa. 

Riik maksab novembris kõikidele pensionäridele, kes on vanaduspensionieas, puuduva töövõimega inimestele ja lapsetoetuse saajatele ühekordset hinnaleevendamise toetust 50 eurot.

Sotsiaalkindlustusameti peadirektor Maret Maripuu sõnul on 50-eurone toetus eakatele inimestele ja lapsevanematele natukenegi abiks. "Hinnatõus on olnud erakordselt kiire ning makstav toetus leevendab veidi esmavajalike kaupade ja teenuste hinnatõusust tingitud vahet. Kokku saab toetust ligi 584 000 inimest umbes 29 miljoni euro ulatuses," rääkis Maripuu.

Sotsiaalkindlustusamet maksab ühekordset toetust Eestis elavatele vanaduspensioni eas pensionäridele, kes on Eesti riikliku pensioni saajad, töövõimetuspensioni või rahvapensioni saavale 100-protsendilise töövõimetusega inimesele ja lapsetoetuse saajatele. Hinnatõusu leevendamise toetust makstakse iga lapsetoetust saava lapse eest. Puuduva töövõimega inimestele maksab hinnatõusu leevendamise toetust töötukassa.

Ühekordne hinnatõusu leevendamise toetus makstakse pensionäridele välja 4. novembril ja lapsevanematele koos lastetoetusega 8. novembril. Puuduva töövõimega inimestele maksab töötukassa toetuse välja hiljemalt 10. detsembril. 

Hinnatõusu leevendamise toetust taotlema ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles