Muinsuskaitsjad nägid Viljandimaal viit preemia kandidaati

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Eelmisel sügisel alanud ja tänavu kevadel lõppenud munakivitee taastamine Abja-Paluoja külje all on esitatud aasta muinsuskaitseteo kandidaadiks.
Eelmisel sügisel alanud ja tänavu kevadel lõppenud munakivitee taastamine Abja-Paluoja külje all on esitatud aasta muinsuskaitseteo kandidaadiks. Foto: Elmo Riig

Muinsuskaitsjate aastaauhinna kandidaatide seas on viis Viljandimaa nominenti. Preemia saamiseks on üles seatud üks maja, üks tee, üks tänav, üks inimene ja üks firma.

Muinsuskaitseameti aastaauhinnad antakse tänavu välja 17 kategoorias. Muinsuskaitsealal hästi taastatud hoone kategoorias kandideerib elamu, mis asub Viljandis aadressil Tartu tänav 31.

Aasta teo preemiat püüab Abja mõisa munakivitee restaureerimine.

Pärandihoidja auhinna kandidaat on Viljandi kalmistute hoidja Kalle Pullmann.

Linnaruumi elavdajaks on nomineeritud Viljandi Kassisaba tänava taastamine ning muinsuskaitseala väärindava ettevõtte või mittetulundusühingu preemiale kandideerib Aasa külalistemaja, kellele kuulub Tartu ja Kraavi tänava nurgal asuv endine pesumaja kompleks.

Muinsuskaitseamet annab igal aastal välja aastaauhindu, et tunnustada ja esile tõsta möödunud aasta silmapaistvamaid inimesi ja tähelepanuväärsemaid tegusid. Avalikule konkursile esitati kogu Eestist 87 kandidaati ning laureaadid kuulutatakse välja 24. novembril Tallinnas Mustpeade majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles