Kaitseliidu Sakala maleva juht lahkus meie seast vaid 41-aastaselt

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sakala maleva pealik Andres Sarits (14. XII 1980 – 6. XI 2022)
Sakala maleva pealik Andres Sarits (14. XII 1980 – 6. XI 2022) Foto: Elmo Riig

41-aastaselt lahkus pühapäeval meie seast ootamatult Sakala maleva pealik major Andres Sarits, kes oli ametisse asunud 1. augustil.

Kaitseliidu Sakala maleva teatel astus major Andres Sarits tegevteenistusse 2000. aastal. Ta teenis õhutõrjedivisjonis, staabi- ja sidepataljonis, Tapa pioneeripataljonis, Scoutspataljonis ja 2. jalaväebrigaadis. Aastatel 2019–2022 oli ta kaitseväe akadeemia taktika õppetooli lektor.

Major Andres Sarits osales ka kahel korral missioonil Afganistanis. Kaitseliidu Sakala maleva Ümera rühma tegevliige oli ta 2004. aastast.

"Alati on raske, kui meie seast lahkuvad inimesed, kelles oled näinud entusiasmi ja teotahet, keda tundma õppides oled saanud ka ise inspiratsiooni ja innustust. Eriti kahju on veel siis, kui lahkujaks on meist nooremad inimesed," ütles Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.

Kaitseliit avaldab lahkunu lähedastele kaastunnet ning mälestab head kamraadi, langetades riigilipud poolde vardasse.

Major Andres Saritsa kaastunderaamatusse on võimalik kirjutada Kaitseliidu peastaabi fuajees esmaspäeval ja teisipäeval kella 12-ni. Seejärel tuuakse kaastunderaamat Viljandisse Sakala malevasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles