Viljandlanna naaseb Belgias peetud tiitlivõistluselt medaliga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sille Puhu võidetud medal
Sille Puhu võidetud medal Foto: Erakogu

Viljandlanna Sille Puhu lõpetas Belgias Namuris peetud Euroopa tsüklokrossi meistrivõistlused kolmanda kohaga. Pronksmedal tuli vanuseklassis, kus sõitsid 35–39-aastased naised.

Väga poristes tingimustes peetud võistlusel pälvis võidu sakslanna Katrine Iglhaut ajaga 51.25. Teisena ületas finišijoone hollandlanna Elleke Claessen, kes kaotas võitjale poolteist minutit, ning Sille Puhu oli üheringilise kaotusega kolmas.

Eesti jalgratturite liidu kodulehel tunnistas Puhu, et sõit oli suur õnnestumine, sest asju, mis halvasti oleks saanud minna, oli väga palju. "Vihm oli muutnud raja väga libedaks ja sadas ka stardi ajal. Rada mulle meeldis – mõnusalt tehniline ja vahvate mõtlemapanevate laskumistega," kirjeldas ta.

Rahule ei jäänud Puhu aga stardikorraldusega, kus kõige nooremate naiste vanuseklass jäeti kõige viimasesse ritta. Esimestena kutsuti starti mehed vanuses 55–59 ja 60–64, seejärel naised 45–49, 40–44 ja viimastena siis naised vanuses 35–39. Nii läksid korraga raskele rajale 120 sportlast ja esimesed kaks ringi kulusid liiga palju positsioonivõitlusele.

Viimastel ringidel tekkisid Puhul rattaga tehnilised tõrked ja esipidur lakkas töötamast. Seega tuli laskumistel olla väga ettevaatlik ning sellise kindlusega nagu varem sõita ei saanud. "Õnneks suutsin oma kohta hoida, kuigi vanuseklassi neljas võistleja hingas mulle kuklasse," rääkis Puhu.

Viljandlanna Sille Puhu astus autasustamisel pjedestaali kolmandale astmele.
Viljandlanna Sille Puhu astus autasustamisel pjedestaali kolmandale astmele. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Teised Eesti seeniorratturid Euroopa meistrivõistlustel kolme parema sekka ei jõudnud. Puhu järel sai parima koha Maris Kaarjärv, kes oli 45–49-aastaste seas viies. Tea Lang oli 55–59-aastaste hulgas kuues.

Sille Puhu töötab Viljandi Hawaii Expressi rattapoes. Pronksmedali võitis Puhu samal võistlusel ka aasta tagasi. Toona võisteldi Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles