Galerii ⟩ Uku keskus tähistas meeleolukalt 10. sünnipäeva

Tanel Jan Palgi
, reporter
Copy
Uku keskuse sünnipäeval trikitas ostlejaid mustkunstnik Fred-Erik Johanson.
Uku keskuse sünnipäeval trikitas ostlejaid mustkunstnik Fred-Erik Johanson. Foto: Marko Saarm

Viljandi Uku kaubanduskeskus sai kümneaastaseks ning selle tähistamine tõi kokku palju rahvast. Tähtpäev muudeti osalejatele meeldejäävaks lõbusa laupäevase programmiga, kus tuju hoidsid üleval päevajuht, mustkunstnik ja näomaalijad, võis sünnipäevakaarti meisterdada ja oli muusikalist meelelahutust.

Kolme lapse isa Timmo Leppenen, kes on peaaegu kogu elu elanud Viljandis, ei mäleta keskuse algusaastaid. "Nii harjunud, et see siin on. Iga nädal käime siin korra," rääkis ta.

Pere eelarvele mõeldes eelistab ta osta sooduspakkumisega mähkmed ja piimapulbrit Rimist ning sünnipäevale tuldi planeeritult. "Käisime mustkunsti vaatamas ja näomaalingut ka."

Sünnipäevapeol viibinud 80-aastane pensionär Milvi, kes oma perenime ei soovinud öelda, rääkis, et mäletab Uku keskuse esimesi aastaid, aga uduselt. "Kümme aastat ikka on möödas juba! Siis ma käisin tihti siin, aga nüüd on hinnad nii tõusnud," lausus ta. Milvi jälgib tähelepanelikult sooduspakkumisi, sest tema pension on väike. "Valisin välja ja pärast ostan," sõnas ta sünnipäeva eripakkumiste kohta.

Müüja Raili Ollo on Apollo poes töötanud kolm aastat. Ollo märkis, et keskuses on rahvast sünnipäeva ajal tavapärasemast rohkem. "Tunduvalt rohkem kui tavaliselt, isegi rohkem kui tavaliselt laupäeviti," sõnas ta. Ollo vaatluse põhjal inimesed majanduse käekäigu pärast muret ei tunne ning ostavad sama palju kui varem.

Goldtime'i kaupluse juhataja Merike Juhkam on kõik kümme aastat Uku keskuses poodi pidanud ja on sellega väga rahul. "Väga ilus kümme aastat on meil olnud ja täna on eriti tore päev," lausus Juhkam.

Tema hinnangul on klient selle aja jooksul ostukäitumises palju teadlikumaks muutunud. "Rahvas oskab valida, ta on väga nõudlik ja soovib poest ka väga palju teadmisi, näiteks mis on grammi hind. Nad uurivad kõike. Ei ole nii, et lihtsalt tulen ja ostan," rääkis ta.

Juhkami arvates on inflatsioon inimesi mõjutanud kulda ostma. "Inimesed tahavad ikkagi väärtust ja et kuld on omaette väärtus, siis nad investeerivad sellesse. On aga ka paremaid aegu olnud, sest hinnad on ikkagi tõusnud," märkis ta.

Merike Juhkami sõnul oli rahvast sünnipäeva ajal rohkesti. "Rahvas on elevil, rahvas kõnnib, ta tahab vaadata kõike, mis siin toimub. Muidugi samas ka ostavad.”

Viljandi kunstikooli õpetaja Reniita Romann juhendas Uku keskusele sünnipäevakaartide joonistamise töötuba. "Keegi on siin kogu aeg joonistamas. Ikka on rahvast!" sõnas ta.

Sünnipäevakaartidele joonistati lemmikpoode ning hiljem koostas Romann kaartidest näituse. "Siis saab näha, mis nende lemmikpoed on. Kõik kaardid, mis tehakse, riputame siia üles," sõnas kunstiõpetaja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles