Nädala hinnatõus ⟩ Maamaks maksahaaki ei andnud

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Kui keskmiselt kasvas maa väärtus Viljandimaal 11 korda, siis põllumaa väärtus suurenes isegi üle 26 korra. Sellelt makstav maks kerkib samas vaid 10 protsenti aastas.
Kui keskmiselt kasvas maa väärtus Viljandimaal 11 korda, siis põllumaa väärtus suurenes isegi üle 26 korra. Sellelt makstav maks kerkib samas vaid 10 protsenti aastas. Foto: Elmo Riig

«Nädala hinnatõus» võiks tänavu olla püsirubriik, sest mõni asi ikka nädalaga kallimaks läheb. See annaks aga laupäevasele lehele ilmselt liiga masendava tooni. Mõni hinnatõus on samas isegi 24-protsendilise inflatsiooni ajal piisavalt tähtis, et seda aeg-ajalt ära märkida.

Maa maksustamishinna kerkimine, mis puudutab väga paljusid, võis inimestel esimese hooga silmad suureks ajada. Korralise hindamise tulemusena kasvas maa väärtus eelmise, 2001. aastal tehtud hindamisega Viljandimaal 11 korda. Mõni imestas selle üle, kuidas kasv nii väike on, kui tema kinnisvara tegelikult palju rohkem maksab, ning mõni ahhetas tulevasele maamaksuarvele mõeldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles