ARVUSTUS ⟩ Kelle sudida on suunamudija?

Margus Haav
, reporter
Copy
Peategelane on kuulsaks saamise kinnisideest vallutatud 16-aastane Emily, keda kehastab Amanda Hermiine Künnapas.
Peategelane on kuulsaks saamise kinnisideest vallutatud 16-aastane Emily, keda kehastab Amanda Hermiine Künnapas. Foto: Silver Kaljula

Peep Maasiku kirjutatud ja lavastatud "U-Tube", mille on publiku ette toonud Viljandis tegutsev loominguline ühendus Temufi, sisaldab kõiki hoogsale noortelavastusele omaseid komponente ega takerdu tüütusse moraalilugemisse.

Loo peategelane on kuulsaks saamise kinnisideest vallutatud 16-aastane Emily, keda mängib Amanda Hermiine Künnapas (külaline). Kaarel Targo (Must Kast) kehastada on trobikond rolle alates Emily ratastooli aheldatud isast ja lõpetades mesisuise veebiturundajaga.   

Poolteist tundi kestev etendus kulgeb kiires tempos, sisaldab hulgaliselt valgus- ja videoefekte, saali kihistama panevaid mahlakaid väljendeid ning loomulikult rohkesti muusikat ja koreograafiat. Muusika, mille on spetsiaalselt selle lavastuse tarbeks kirjutanud Martin Aulis, on väärtus omaette. See on kohati eufooriline, kohati ähvardavalt tume ning sisaldab vähemalt ühte suure hitipotentsiaaliga pala. "Tõelised teisitimõtlejad lapsed" – suurepäraselt produtseeritud nakatav ja mõtlemapanev hüdriid eri stiilidest – kõlab etenduse jooksul lausa kaks korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles