"Kaunis Viljandi" ootab tulevast nädalast rahvast lemmikut valima

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Maramaa puiestee 24 maja on üks neist, mis rahvahääletusel lemmiku tiitlit püüab.
Maramaa puiestee 24 maja on üks neist, mis rahvahääletusel lemmiku tiitlit püüab. Foto: Erakogu

Tuleval esmaspäeval algab konkursi "Kaunis Viljandi" rahva lemmiku hääletus, mille käigus saavad linlased valida endale meelepäraseima kinnistu või ehitise.

Viljandi linnavalitsus kinnitas oktoobrikuu viimasel istungil konkursi "Kaunis Viljandi" tänavused laureaadid ning preemiaid jagati kümnes kategoorias. Neist nelja kategooria parimad suunatakse esmaspäeval rahvahääletusele. Oma lemmiku saab valida korterelamu, pere- või ridaelamu, uusehitise ja renoveeritud ehitise preemia saanute hulgast.

"Sel aastal on esimest korda ka linnarahval võimalik anda oma hääl ühele kaunile ehitisele, mis Viljandit ilusamaks muudab ja teistele eeskujuks on," ütles linnapea Madis Timpson ja lisas, et see on hea võimalus kaaslinlasi tunnustada nende tehtud töö eest. "Hea sõna ei maksa midagi, aga annab võimaluse inimesi märkamise ja kiitmise kaudu rõõmsamaks muuta."

"Kauni Viljandi" rahva lemmiku hääletus kestab 7.–20. novembrini. Hääletada saavad kõik vähemalt 16-aastased Viljandi linna elanikud, kellest igaühel on võimalik anda toetushääl ühele kinnistule või ehitisele. Rahva lemmiku tiitli saab kõige enam hääli kogunu ja võitjat tunnustatakse linna tunnuskirjaga.

Oma hääle saab anda portaalis volis.ee, tuvastades end ID-kaardi või mobiil-ID abil ning kohapeal Viljandi linnavalitsuse kantseleis tööpäeviti kella 9–11 ja 14–16 isikut tõendava dokumendi alusel.

VALIK

Rahvahääletusel osalevad kinnistud ja ehitised.

Parim korterelamu

• Riia maantee 38a. Mahukas rekonstrueerimisprojekt, mille valmimise käigus tegid osalised üksteisega head koostööd. Otsiti kompromisse ja parimaid lahendusi. Hoone sai värske ja maitseka värvilahenduse.

• Väike tänav 18a. Värske ilme on saavutatud väga lihtsate vahenditega. Lisaks kaunile aiale, mida majaelanikud üksmeelselt hooldavad, on neil nutikas lahendus hoone fassaadi odavalt ja efektiivselt värskendamiseks. Ilus värvilahendus ja laitmatu teostus.

Parim pere- või ridaelamu

• Kullamäe tänav 28. Kauni arhitektuurse lahendusega hoone, mis igal aastal komisjonile silma jääb, aga seni veel millegipärast autasuta oli jäänud. Aed ja hoone moodustavad kauni terviku, mida "Kauni Viljandi" konkurss eriti hindab.

Parim uusehitis

• Maramaa puiestee 24. Soliidse värvilahendusega uusehitis. Põneva liigendusega hoone sobitub hästi aedlinlikku miljöösse.

• Coop Männimäe Maksimarket. Eeskujuliku teostuse ja tulemusega hoone, mis täitis tühimiku linnaruumis ja parandas ümbruskonnas elavatele inimeste elukvaliteeti. Hoone maht on rõhutatult horisontaalne ja kahe erineva hästi kokku sobitatud viimistlusega. Vertikaalsed valguselemendid tumedal fassaadil muudavad kaupluse eriliseks ja ligitõmbavaks ka pimedal ajal.

Parim renoveeritud ehitis ja parim värvilahendus

• Maramaa puiestee 1. Muinasjutulise värvilahendusega ajalooline hoone, mis on väärikalt ja tundlikult restaureeritud ning kaunistab meie linna ilusaimat kõrghaljastusega ajaloolist puiesteed.

Allikas: Viljandi linnavalitsus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles