Viljandimaa võõrustab muusikaõpetajaid

Sakala
Copy
Viljandisse kogunes ligi sada muusikaõpetajat üle Eesti.
Viljandisse kogunes ligi sada muusikaõpetajat üle Eesti. Foto: Kai Kannistu

Neljapäeva keskpäeval avati Viljandis Sakala keskuses üle-eestilised muusikaõpetajate sügispäevad, mis kannavad pealkirja "Võrratu Viljandimaa võõrustab".

Eesti muusikaõpetajate liidu eestvedamisel hakati muusikaõpetajate sügispäevi korraldama juba 30 aastat tagasi. Igal aastal on korraldaja uus maakond, Viljandimaa võõrustab külalisi teist korda.

Viljandimaa omavalitsuste liidu kultuurinõunik Kai Kannistu ütles, et ligi sada muusikaõpetajat saavad kahe päeva jooksul uusi kogemusi ja inspiratsiooni muusikatundide tegemiseks.

Külalisi tervitasid Viljandi abilinnapea Tonio Tamra ja maakonna muusikaõpetajate aineühenduse juht Riina Mankin. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia direktor Juko-Mart Kõlar pidas loengu loovuse rakendamisest õppeprotsessis.

"Tulevikutöö oluline oskus loovus – vaadata sinna, kuhu kõik on vaadanud, ja näha seda, mida keegi veel ei ole näinud – on fenomen, mille kaudu tekib midagi uut ja väärtuslikku," lausus ta. "See muutub väärtuslikuks ennekõike koos praktiliste lahendustega, mistõttu oleks koolitundides oluline panna õpilased loovust kasutama. Loovus on XXI sajandi nafta."

Külalistele avasid uksed Viljandi muusikakool, kultuuriakadeemia muusikamaja ja Kondase keskus. Kõigil huvilistel avaneb võimalus jalutada giidi saatel linnatuuril. Neljapäeva õhtul esitavad Sakala keskuses Viljandi gümnaasiumi õpilased, õpetajad ja vilistlased laule ja tantse muusikalist "Ükssarvik".

Reede hommikul peetakse lahtised muusikatunnid Viljandi gümnaasiumis ning Kesklinna, Paalalinna ja Kaarel koolis. Tellitud bussid sõidutavad muusikaõpetajad Heimtali põhikooli, Suure-Jaani, Kitzbergi, Abja ja Tarvastu gümnaasiumi ning Tarvastu muusika- ja kunstikooli.

Kai Kannistu lisas, et sügispäevad lõpevad pärimusmuusika aidas loengkontsertiga, mis püüab anda vastust küsimusele, miks õpetada koolis pärimusmuusikat.

Üritust toetavad Eesti kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapital, Eesti kultuurkapitali Viljandi ekspertgrupp, Viljandimaa omavalitsuste liit ja Eesti muusikaõpetajate liit.

Muusikaõpetajate sügispäevad avati Viljandis Sakala keskuses.
Muusikaõpetajate sügispäevad avati Viljandis Sakala keskuses. Foto: Kai Kannistu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles