Eesti president tahab võidupüha paraadi Viljandis pidada (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ligi 700 osalejaga paraadist 2021. aasta võidupühal Paides võtsid osa Kaitseliidu koondpataljon, kolm üksikkompaniid, viis üksikrühma, kaks sõjaväeorkestrit ja Eesti reservohvitseride Kogu liputoimkond.
Ligi 700 osalejaga paraadist 2021. aasta võidupühal Paides võtsid osa Kaitseliidu koondpataljon, kolm üksikkompaniid, viis üksikrühma, kaks sõjaväeorkestrit ja Eesti reservohvitseride Kogu liputoimkond. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Vabariigi presidendi kantselei läkitas nii Kaitseliidu juhile kui ka Viljandi linnapeale kirja, milles teatab, et president soovib tuleva aasta võidupüha paraadi pidada Viljandis.

"Teatan, et riigikaitse kõrgeima juhina soovib Vabariigi President, et 2023. aastal toimuks Võidupühale pühendatud paraad 23. juunil Viljandis," kirjutas kantselei direktor Peep Jahilo Kaitseliidu ülemale Riho Ühtegile. Sama kiri saadeti Viljandi linnavalitsusele.

Viljandi linnapea Madis Timpson ütles, et jutud võidupüha paraadi Viljandisse tulemisest hakkasid ringlema juba mõnda aega tagasi ning need on olnud suuresti seotud plaaniga taasavada 23. juunil Viljandis vabadussõja ausammas. "Meie oleme Viljandis selle üle väga uhked ja rõõmsad, et paraad siia tuleb," sõnas ta.

Võidupüha paraad oli Viljandis viimati 2010. aastal. 2020. aastal leidsid siin aset Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud aktus ja presidendi vastuvõtt, kaitseväe paraad oli siis aga ikkagi Tallinnas.

Võidupüha paraadi korraldab Kaitseliit ning selle asukoht valitakse igal aastal eraldi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles