Ees ootavad maamaksu tõusud põllumehi jalust ei raba (1)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kõpu PM-i tegevjuht Tõnu Vreimann sõnas, et maamaksu hinna tõus teatud mõju avaldab, aga maha ei murra, sest praegu on see üsna väike.
Kõpu PM-i tegevjuht Tõnu Vreimann sõnas, et maamaksu hinna tõus teatud mõju avaldab, aga maha ei murra, sest praegu on see üsna väike. Foto: Marko Saarm

2024. aastast hakkavad maa-ameti korralise hindamise tulemusena inimesed ja ettevõtted maksma senisest rohkem maamaksu. Et maamaksu hakatakse kergitama tasapisi, usuvad põllumehed, et tulevad sellega toime.

Kolga-Jaani kandi tuntud põllumees, kartulit ja teravilja kasvatav Eeriksaare talu peremees Märt Laansalu ütles, et kulusid on põllumehele viimasel ajal kõikjal lisandunud ning maamaksu puhul on argumendid iseenesest veenvad, sest maa hind on mehiselt tõusnud.

«Teisalt tuleb pähe mõte, et kui sa oled maa omanik, siis päris omanik justkui ikka ei ole, vaid hoopis rentnik, omandimaksud on ikka olemas. Liiga suurt lisakulu see praegune tõus meile ei tähenda, aga iga lisanduv kulu on lõpuks kokku suur,» sõnas Märt Laansalu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles