Ugala kinkis Kaarin Raidi arhiivi muuseumile

Sakala
Copy
Ugalas meenutati lavastaja, näitleja ja teatripedagoogi Kaarin Raidi tema 80. sünniaastapäeval.
Ugalas meenutati lavastaja, näitleja ja teatripedagoogi Kaarin Raidi tema 80. sünniaastapäeval. Foto: Silver Kaljula

Lavastaja, näitleja ja teatripedagoogi Kaarin Raidi 80. sünniaastapäeva mälestusõhtul 21. oktoobril Ugalas andis teatrijuht Garmen Tabor teatri- ja muusikamuuseumi esindajatele seni Ugala teatris hoitud Kaarin Raidi arhiivi. 

Pidulik üleandmine sai teoks pärast vestlusringi, milles osalesid Jaak Allik, Pille-Riin Purje, Heino Seljamaa, Peeter Konovalov, Andres Noormets ning teised Raidi lavastuste fännid, endised kaasteelised ja õpilased ning praegused ugalalased. 

"Arhiiviga, mis sisaldab Kaarinile kuulunud esemeid ja dokumente, said kohalviibijad enne ka põgusalt tutvuda," rääkis teatri turundus- ja avalike suhete juht Kätlin Sumberg. "Elevust tekitasi nii omaaegne noomitus Kaarin Jaani tütar Raidile Viljandi tuletõrje inspektsioonilt kui ka rariteetne erialapäevik GITIS-e päevilt." 

Sumberg rääkis, et vestlusringis meenutati Ugala dramaturgi Liis Aedmaa eestvedamisel Kaarin Raidi ja tema lavastusi, räägiti lugusid ja üritati sõnastada seda erilist sõnastamatut "miskit", mis Kaarin Raidi töödest alati läbi kumas. 

"Et Raid armastas ja hindas alati huumorit, kujunes meenutusteõhtugi pigem lõbusaks kui nukraks," ütles Sumberg. 

Kammersaalist suunduti ühiselt Ugala kõrvale Vanale kalmistule Kaarin Raidi hauale ja sealt edasi Andres Noormetsa lavastust "Kirsiaed" vaatama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles