Kevadised valimised said avalöögi kesksügisel

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Võhmas kohtus inimestega ka riigikogu liige, Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juht ning kunagine Võhma linnapea Jaak Aab (rohelises jopes).
Võhmas kohtus inimestega ka riigikogu liige, Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juht ning kunagine Võhma linnapea Jaak Aab (rohelises jopes). Foto: Priit Toobal

Kui keskerakondlased laupäeva ennelõunal Võhmas telgi püsti panid ning kohalikega poliitikast ja elumuredest rääkima hakkasid, siis oli see neile juba kolmas nädalavahetus tänaval valijaid püüdma hakata. Riigikogu valimisteni on veel üle 120 päeva.

"Eelmisel nädalavahetusel olime Abjas ja nädal varem Viljandis," rääkis Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatusse kuuluv Priit Toobal. Küsimusele, kas ka teisi erakondi on juba avalikus ruumis näha, vastas Toobal, et näha ei ole, küll võib nende tegevusest üht-teist kuulda.

Keskerakond otsustas sel aastal alustada välikampaaniat juba enam kui 140 päeva enne valimisi. Toobali sõnul on 12. oktoober erakonna sünnipäev ning oma valimistegevust otsustatigi alustada selle päevaga.

Inimesed, kes Keskerakonna telgi juurde eri linnades on sattunud, Toobali sõnul valimistele veel ei mõtle. Küll aga tullakse tema sõnul palju muret kurtma. "Seda on palju rohkem kui varasematel aastatel," nentis ta. "Räägitakse ikka hinnatõusust ja uuritakse, mida poliitikud selle vastu teha saavad. Samuti räägitakse, et 50-eurosest pensionitõusust jääb praegustes oludes väheks." 

Keskerakonna telki võib maakonna suuremates asulates kohata ka novembris. Detsembris tehakse aga paus, sest jõuluaeg ja poliitikajutud ei käi Toobali meelest omavahel kokku. Ta avaldas arvamust, et jaanuari teisest poolest või hiljemalt veebruaris jõuavad oma telkide ja lettidega turuplatsidele ja poeparklatesse ka teised erakonnad.

Keskerakonna üheksaliikmeline Viljandi- ja Järvamaa valimisnimekiri pole Toobali sõnul veel lukus, aga üldjoontes on teada, kes kandideerivad. Sakala andmetel on tõenäoline, et siinset nimekirja veab nagu eelmiselgi korral Viljandimaa piirkonna juht ja riigikogu liige Jaak Aab. Oma kandideerimist on kinnitanud ka Priit Toobal.

5. märtsil saabuvate riigikogu valimiste nimekirja kinnitamiseni on aga jõudnud juba Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Viljandi- ja Järvamaa piirkonda veab tavapäraselt Jaak Madisson, talle järgnevad nimekirjas Türi abivallavanem Elar Niglas ja riigikogu liige Kalle Grünthal. Esikolmikule järgnevad Valmar Haava, Rein Suurkask, Tarmo Hints, Priit Põder, Mart Järvik ja Annika Veidenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles