Linnakodanikud kauneid kodusid esile tooma ei kipu

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Parimaks pereelamuks valiti Kullamäe tänav 28 eramaja, mis pälvis tunnustuse kui kaunis ja tasakaalustatud tervik.
Parimaks pereelamuks valiti Kullamäe tänav 28 eramaja, mis pälvis tunnustuse kui kaunis ja tasakaalustatud tervik. Foto: Marko Saarm

Ehkki linn ootas võistlusele «Kaunis Viljandi» ettepanekuid kodanikelt, pidi suurema otsimistöö ära tegema hindamiskomisjon ise. Võitjad kinnitas Viljandi linnavalitsus nädala alguses.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski sõnutsi on konkursi eesmärk tunnustada Viljandi kodanikke selle eest, et nad nii toredasti oma nõu ja jõuga linna kaunimaks muudavad. «See, kuidas elanikud oma majade ja nende ümbruse eest hoolitsevad, lõpuks kujundabki ju linna ilme. On igati vahva seda märgata, tunnustada ja võib-olla ka motiveerida veelgi rohkem kätt külge panema.»

Möödunud aastal oli konkurss jaotatud kaheks osaks: «Värvid linna» ja «Kaunis kodu». Kangilaski selgitust mööda vaatas esimene neist rohkem maja arhitektuuri ja värvilahendust ning teine keskendus haljastusele ja aiale. «Pikka aega tundus, et see lahendus ei olnud mõttekas ja me võiksime vaadata kinnistut tervikuna,» selgitas ta võistluste liitmise põhjust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles