Woolish on saanud jala Saksa turu ukse vahele

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Woolishis töötab kuus inimest ja ettevõtet juhib Anna Siimu. Varem tegi ta seda koos abikaasa Eigo Siimuga, kuid möödunud aastal siirdus mees teise firmasse ja pereettevõte jäi naise kätesse.
Woolishis töötab kuus inimest ja ettevõtet juhib Anna Siimu. Varem tegi ta seda koos abikaasa Eigo Siimuga, kuid möödunud aastal siirdus mees teise firmasse ja pereettevõte jäi naise kätesse. Foto: Marie-helene Jäger

Kuigi Woolish pani augusti lõpus oma Tallinna vanalinnas asuva poe kinni ja pereettevõte on nüüd kahe juhi asemel vaid Anna Siimu vedada, sest abikaasa Eigo siirdus toidukaupade valdkonnas tegutseva ettevõtte ladvikusse, ei tähenda see, et tekstiiliäriga koomale tõmmatakse.

Olukord on hoopis vastupidine ja suurem aur on tänavu läinud sellele, et seada end sisse Saksamaa turul.

Pärast kaupluse magusat algust

Poe kinnipaneku mõtted olid Anna Siimul õigupoolest ammu, sest aastake enne koroonapandeemia algust avatud kauplusega oli pandeemia ajal väga raske vanalinnas toimetada. «Püüdsime kahe aasta jooksul mitte alla anda, aga võitled ja võitled ning mingi hetk tekib selline lootusetu seis ja muud asjad kasvavad peale,» rääkis ta. Samuti on Woolishis vähe töötajaid ning muude asjade kõrvalt oli poe haldamine viimane, mida Siimu tahtis teha. «Poes on ikkagi vaja inimest, kes hoolitseb selle eest nagu koduperenaine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles