Bruno Luki nimelise klaveriõpetaja preemia pälvis Olev Raal

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Olev Raal
Olev Raal Foto: Ia Remmel

Eesti klaveriõpetajate ühing andis teada, et Bruno Luki nimelise klaveriõpetaja preemia tänavune laureaat on Abja ja Karksi-Nuia muusikakooli väljapaistev klaveriõpetaja Olev Raal.

Klaveriõpetajana töötab Olev Raal Abja muusikakoolis 1975. aastast. 1995. aastast on ta klaveriõpetaja ja klaverisaatja ka Karksi-Nuia muusikakoolis. Olev Raali pühendunud tööd tunnustati 2020. aastal Eesti Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali pedagoogipreemiaga.

Olev Raali õpilased on edukalt osalenud üle-eestilistel konkurssidel alates 1977. aastast. Andekas õpilane Marianne Liis Oissar läks edasi õppima Tallinna muusikakeskkooli. 2018. aastal pälvis ta konkursil "Eesti kõla" diplomi ning konkursil "Parim noor instrumentalist 2019"  teise koha ja muusikaakadeemia tudengite eripreemia. Ella Mari Mäger sai läinud aastal parima noore instrumentalisti konkursil Lääne- ja Pärnumaa piirkonnas oma vanuserühmas esimese ja üle-eestilises lõppvoorus teise koha. Mullusel konkursil "Eesti kõla" sai ta esimese koha ja eripreemia suurvormi eest.

Bruno Luki nimelise klaveriõpetaja preemia võttis 24. oktoobril festivali "Klaver" galakontserdil "Bach. HTK 300" vastu Olev Raali õpilane Marianne Liis Oissar, kes galakontserdil ka väga hästi esines.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles