Muusikakooli noortel läks konkursil hästi

Sakala
Copy
Tublid noored trompetimängijad Frederik Langeler, Luka Nöps, Marten Paeglis ja Taavi Truu.
Tublid noored trompetimängijad Frederik Langeler, Luka Nöps, Marten Paeglis ja Taavi Truu. Foto: Erakogu

Viljandi muusikakooli õpilased esinesid nädalavahetusel edukalt Tartu valla muusikakoolis traditsioonilisel David Otto Wirkhausile pühendatud puhk- ja löökpillikonkursil, millel oli rekordiliselt 150 osalejat.

"Olime lootusrikkad, et meie tublid noored instrumentalistid hästi esinevad," rääkis Viljandi muusikakooli õppejuht Maarika Reimand. "Konkursist osavõtt eeldab alati tavapärasest rohkem tööd, pühendumust ja vaeva. Muusikakooli õpetajad on head võlurid, kes suudavad tekitada laste silmisse sära ja innustada neid pillimänguga tegelema. Et sära silmis püsiks, selleks annavad omakorda suure panuse laste vanemad." 

Klarnetistide konkursil said Anette Ant ja Rebeka Rebane esikoha. Neiude õpetaja on Gunnar Mändmets, klaveril saatis Kristi Kärmas. 11-12-aastaste flöödimängijate seas pälvis Lemmelill Sarv kolmanda koha. Tema õpetaja on Ülle Sirkas, klaveril saatis Kristi Kärmas.

Trompetimängijate arvestuses tuli kuni kümneaastaste seas esikohale Luka Nöps. 11-12-aastaste hulgas võitis Frederik Langeler, teise koha sai Marten Paeglis ja kolmanda koha Taavi Truu. Kõik nad on Bert Langeleri õpilased. 11-12-aastastest tromboonimängijatest tõi Viljandisse esikoha Gunnar Pettaigi õpilane Ramon Ant. 

Eesti seltsiliikumistegelane ja muusik David Otto Wirkhaus sündis 1. oktoobril 1837 Tartu-Maarja kihelkonnas Vasula vallas ja suri 29. juulil 1912 Äksi kihelkonnas Sootaga vallas. Ta tegutses Vanemuise seltsis, Tartu Eesti Põllumeeste Seltsis, Aleksandrikooli liikumises ning juhatas ühtlasi Väägvere pasunakoori ja üldlaulupidude pasunakoore.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles